Bez kategorii

Babeczki z wafelkami Lusette

Babeczki z wafelkami Lusette Korzystając z okazji, że jest fajny konkurs internetowy postanowiłam zrobić czekoladowe babeczki z wafelkami – dodatkowo już niedługo Walentynki, więc możecie upiec coś fajnego dla drugiej połowy. Takie prezenty od serca, własnoręcznie zrobione według mnie są najlepszy pomysłem. Babeczki mają trochę konsystencje brownie, dlatego na zdjęciu wyglądają jak zakalce – jest to spowodowane obecnością wafelka w środku, ale uwierzcie, że w smaku są przepyszne, a w dodatku wyglądem zachwycą każdego. Ja uwielbiam takie pięknie zdobione babeczki, ale do perfekcji mi jeszcze trochę daleko.

[yumprint-recipe id=’68’]

babeczkizwafelkiem

 

5 komentarzy

  • Reply
    Justyna
    5 lutego 2017 at 23:26

    wyglądają przepięknie! 🙂

  • Reply
    Konrad
    6 lutego 2017 at 10:11

    Czy mi się wydaje czy na 2 zdjęciu jest zakalec ?

    • Reply
      Kuchenny kodeks
      6 lutego 2017 at 18:55

      Ciasto, z którego powstały te babeczki ma konsystencje ciasta na brownie, stąd ten efekt jakby zakalca. Wspominalam o tym we wstępie 🙂 Z zewnątrz też widać, że nie są to zwykłe, jakby biszkoptowate babeczki. Dodatkowo efekt ten wzmocnił wafelek w środku 🙂

  • Reply
    kama
    6 lutego 2017 at 10:11

    Hej, czy konsystencja gotowego ciasta ma być taka jak na zdjęciu? Wygląda jak zakalec czy jest to raczej brownie?

    • Reply
      Kuchenny kodeks
      6 lutego 2017 at 18:53

      Tak jak napisałam we wstępie to jest trochę ciasto jak na brownie stąd efekt zakalca, w konsystencji i smaku jest podobne do brownie 🙂 dodatkowo taka konsystenjce babeczki spowodował wafelek w środku 🙂

    Leave a Reply