PRZEKĄSKI/ ZDROWE PRZEPISY

Fasolka szparagowa z fetą i czarnym sezamem

Fasolka szparagowa z fetą i czarnym sezamem Do sezonu na fasolę jeszcze chwila, ale na szczęście w domowych lub sklepowych zamrażarkach możemy liczyć na sporą ilość. Jest to jeden z najmniej skomplikowanych przepisów na moim blogu, ale za to jakie pyszne! Przepis ten możecie wykorzystać jako dodatek do obiadu lub zdrową sałatkę na wieczór.

Dodatek słonej fety idealnie komponuje się z delikatnym smakiem fasoli – dla mnie tzw. niebo w gębie! Koniecznie posypcie całość sezamem, białym lub czarnym.

SKŁADNIKI (2 PORCJE):

400 g fasolki szparagowej

100 g sera feta

2 łyżki czarnego sezamu Braga Natural Food (na hasło „KINGA15” -15% zniżki na wszystkie produkty)

2 łyżeczki oliwy

2 łyżeczki soku z cytryny

WYKONANIE:

1. Mrożoną fasolkę ugotować wedle instrukcji na opakowaniu. Świeżą oczyścić i gotować ok. 5-15 minut.

2. Gotową fasolkę odcedź i przełóż od miski lub na talerz. Połącz ze sobą oliwę i sok z cytryny, a następnie dodaj do fasolki i całość zamieszaj.

3. Posyp pokrojoną w kostkę fetą i sezamem.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply