ŚNIADANIA/ ZDROWE PRZEPISY

Jajka faszerowane awokado

Jajka faszerowane awokado Co prawda już po świętach, ale takie jajka faszerowane można przygotować przy każdej lepszej okazji. Ja dzisiaj wybrałam lekką formułę z jogurtem naturalnym zamiast majonezu i z dodatkiem awokado! Całość przyprawiłam odrobiną oregano i oczywiście solą i pieprzem.  

Jeśli macie dość jajek po Wielkanocy to koniecznie zapiszcie ten przepis i wykorzystajcie przy jakiejś imprezie.

SKŁADNIKI:

6 jajek na twardo

4 łyżki jogurtu naturalnego/majonezu

pół awokado

sól, pieprz do smaku

oregano do posypania

WYKONANIE:

1. Jajka ugotuj na twardo. Obierz, przetnij wzdłuż i oddziel żółtka od białek.

2. Żółtka połącz z jogurtem naturalnym, awokado i solą, pieprzem do smaku. Całość zmiksuj na gładką masę.

3. Powstałym farszem faszeruj pozostałe białka.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply