PRZEKĄSKI

Mini parówki w cieście francuskim

Mini parówki w cieście francuskim W końcu jest coraz cieplej, więc szkoda czasu na stanie w kuchni i przygotowywanie wymagających smakołyków. Dzisiaj mam dla Was przepis na mini parówki w cieście francuskim, które można jeść za równo na ciepło jak i zimno. Śmiało możecie je wziąć na spacer po lesie czy wycieczkę rowerową. 

SKŁADNIKI:

1 opakowanie ciasta francuskiego

6 parówek\kiełbasek

WYKONANIE:

1. Parówki potnij w cienkie krążki (ok. 0,5 cm).

2. Ciasto francuskie podziel na 4 duże kwadraty, następnie każdy kwadrat podziel na 5-6 części wzdłuż i wszerz, aby uzyskać niewielkie prostokąty.

3. Na środek każdego prostokąta połóż 1 krążek parówki. Boki ciasta francuskiego połącz na środku krążka.

4. Całość piecz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez ok. 12-14 minut w temp. 200 stopni.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply