OBIADY

Spaghetti z boczkiem i serkiem topionym

Spaghetti z boczkiem i serkiem topionym Dzisiaj mam dla Was pyszny przepis na makaron spaghetti – coś w stylu carbonary. Boczek, serki topione i zielony groszek – połączenie idealne. Spróbujcie a nie pożałujecie.

SKŁADNIKI:

130 g boczku

200 g serków topionych

200 ml mleka

100 g groszku konserwowego

przyprawy do smaku

300 g makaronu spaghetti

WYKONANIE:

1. Plastry boczku pokrój w kostkę i podsmaż na patelni z dodatkiem tłuszczu. Odłóż do miseczki.

2. Na tą samej patelni co boczek dodaj serki topione, mleko i ulubione przyprawy. Całość mieszaj, aż do połączenia się składników. Pozostaw na mały ogniu na ok. 8-10 minut, od czasu do czasu mieszając.

3. Gdy sos się zredukuje dodaj groszek konserwowy i podsmażony wcześniej boczek. Całość dokładnie wymieszaj i pozostaw na mały ogniu ok. 5 minut.

4. Makaron ugotuj wedle instrukcji na opakowaniu i połącz na patelni z gotowym sosem.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply