CIASTA

Blondie z porzeczkami

Blondie z porzeczkami Miękkie, czekoladowe ciasto z dużą ilością porzeczek to idealne połączenie na letni deser. Słodycz białej czekolady idealnie łączy się z kwaśnymi owocami – co Wy na to? 🙂

SKŁADNIKI (FOREMKA 24×20):

135 g mąki pszennej

180 g białej czekolady

180 g masła

200 g porzeczek

3 jajka

WYKONANIE:

1. Czekoladę i masło rozpuść w kapieli wodnej i odstaw na 10-15 minut do ostygnięcia.

2. Dodaj jajka jedno po drugim, cały czas mieszając.

3. Przesiej mąkę i dodaj do masy. Następnie dokładnie wymieszaj i dodaj połowę porzeczek. Całość dokładnie wymieszaj i przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub natłuszczonej. Wierzch posyp resztą porzeczek.

4. Brownie piecz w temp. 180 stopni przez 20-25 minut.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply