Deser z malinami i bezą Ser na sernik połączony z ubitą śmietaną, na spód kubeczków mrożone maliny z pokruszonymi bezami. Czy można wyobrazić sobie lepszy deser na zakończenie lata? Oprócz tego, że musi odstać swoje w lodówce, to jest bardzo szybki i prosty w przygotowaniu. Malinek teraz pod dostatkiem, więc zachęcam Was do spróbowania! 🙂 Koniecznie zróbcie z podwójnej porcji!
SKŁADNIKI (5 SZTUK):
200 ml śmietany kremówki
25 g cukru pudru
500 g twarogu sernikowego
200 g malin + do ozdoby
10-12 bez + 5 do ozdoby
WYKONANIE:
1. Śmietanę kremówkę ubij na sztywną masę w połowie dodając cukier puder. Następnie dodawaj twaróg łyżka po łyżce miksując na małych obrotach.
2. Spód szklanki wyłóż 30-40 g malin, na to pokrusz 2 bezy. Kubek zapełnij masą sernikową, a wierzch ozdób malinami i pokruszoną bezą.
3. Deser wsadź do lodówki na min. 4 godz – najlepiej pozostawić go na całą noc w lodówce.
1 Comment
Ania
28 sierpnia 2018 at 17:27Wygląda pysznie! 😀