DESERY

Mus z truskawkami i gorzką czekoladą

Mus z truskawkami i gorzką czekoladą Do przygotowania tego deseru potrzebne są 3 składniki i ok. 15 minut. W tym musie gorzka czekolada wcale nie jest taka gorzka, ale jeśli lubisz bardzo słodkie desery użyj mlecznej. To samo dotyczy owoców – dodaj to co lubisz! 

SKŁADNIKI (2-3 SZTUKI):

200 ml śmietany kremówki

100 g gorzkiej lub mlecznej czekolady

WYKONANIE:

1. Czekoladę roztop w garnuszku w kąpieli wodnej i odstaw do ostygnięcia.

2. Śmietane kremówkę ubij na sztywną masę, następnie dodawaj stopniowo przestudzoną czekoladę i cały czas miksuj, aż składniki całkowicie się połączą.

3. Przełóż do pucharków, ozdób truskawkami i odstaw do lodówki na min. 2 godziny. Można podawać z bitą śmietaną.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    PinchOfKitchen
    23 listopada 2015 at 21:18

    Super!:)

  • Leave a Reply