CIASTA

Sernik z białą czekoladą i malinami

DSC_1066-2

Sernik z białą czekoladą z malinami Oczywiście ciacho na zimno! W taką pogodę nie ma nic lepszego niż chłodny deser. Jestem wielbicielką słodkości, więc stąd pomysł na sernik z dodatkiem białej czekolady. Maliny swoją lekką kwaskowatością przełamują słodycz białej czekolady. Nic tylko robić i jeść! 

DSC_1035-2

Składniki na sernik z białą czekoladą i malinami:

  • 300 g kruchych ciasteczek
  • 75 g masła
  • 300 g białej czekolady
  • 300 g sera śmietankowego
  • 300 g twarożku
  • 270 g malin

Kruche ciasteczka rozdrobnij na pyłek, połącz masłem i wyłóż dno tortownicy o średnicy 28 cm. Białą czekoladę roztop w kąpieli wodnej, a w między czasie twarożek z serem śmietankowym zmiksuj na gładką masę. Gdy czekolada ostygnie, wmieszaj ją do masy serowej razem z malinami. Przygotowaną masę wylej na spód z kruchych ciasteczek i wsadź do lodówki na co najmniej 6 godzin.

DSC_1050-2

DSC_1038-2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply