CIASTA

Piernik kalifornijski

Piernik kalifornijski Przepis idealny dla osób, które nie upiekły jeszcze piernika 🙂 będzie on idealny nawet, jeśli upieczecie go dzień przed wigilią! Ja swój jak przystało wysmarowałam powidłem śliwkowym, a na to krem z białej czekolady. Całość wyszła przepysznie i choć nie przepadam za bardzo za piernikami, to ten skradł moje serce. Podoba mi się w nim to, że jest trochę jak ciasto ucierane, delikatne i wilgotne 🙂 W tym tygodniu na blogu pojawi się jeszcze przepis na babeczki kinder bueno i być może jakiś fajny torcik wigilijny 🙂

You Might Also Like

3 komentarze

  • Reply
    Marzena
    21 grudnia 2016 at 23:10

    Jakie wymiary blachy?

    • Reply
      Kuchenny kodeks
      22 grudnia 2016 at 20:59

      Ojej zapomniałam napisać 🙁 wymiary blachy to 35×25 🙂

  • Reply
    Piernik z suszonymi śliwkami i jabłkiem - kuchennykodeks.pl
    14 grudnia 2017 at 20:17

    […] Dzisiaj mam dla Was bardzo wilgotny, mięciutki, a dodatkowo szybki i prosty przepis na piernik. Z dodatkiem suszonych śliwek, kwaśnego dżemu, a nie wierzch plastry jabłka. Ja bardziej wolę taką wersję, niż przekładany z konfiturą, ale jeśli Wy preferujecie to zapraszam po przepis na PIERNIK KALIFORNIJSKI! […]

  • Leave a Reply