DESERY

Mus jogurtowo-orzechowy

Mus jogurtowo-orzechowy Wyszło pysznie, naprawdę. Jogurt naturalny, masło orzechowe, śmietanka kokosowa, odrobina mleka, banany i czekolada – zrobienie tego deseru zajęło mi dosłownie 3 minut i oprócz odstania w lodówce ok. 2 godzin, można powiedzieć, że to deser ekspresowy 🙂 Jogurt naturalny powoduje trochę kwaskowaty smak, ale możecie ewentualnie dodać łyżkę miodu i powinno być ok – aczkolwiek mi ten sam odpowiadał 🙂 Pamiętajcie jeszcze, że mus będzie fit i zdrowy tylko, jeśli użyjecie masła orzechowego składającego się przynajmniej w 96% z orzechów,  – czytajcie etykiety, bo ja widziałam masła orzechowe, gdzie było poniżej 50% orzechów, także nawet nie wiem czy można nazwać to jeszcze masłem orzechowym 😀

SKŁADNIKI:

180 g jogurtu naturalnego

70 ml śmietany kokosowej

5 łyżek masła orzechowego

2 łyżki mleka

banany + czekolada do ozdoby

WYKONANIE:

1. Jogurt naturalny, śmietankę kokosową, masło orzechowe i mleko połącz ze sobą i zmiksuj na gładką masę.

2. Przełóż do słoiczków i udekoruj bananami i startą gorzką czekoladą.

3. Wsadź do lodówki na ok. 2 godziny.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply