Smoothie bananowo-orzechowe Mam nadzieję, że filmik instruktażowy na youtubie już oglądnięty i że bardzo Wam się spodobał, a dzisiaj na blogu totalne ochłodzenie. Pogoda coraz cieplejsza, a do lata coraz bliżej, a w lecie wiadomo, że temperatury wysokie, dlatego nie ma nic lepszego niż zimne smoothie!
Na blogu pojawiło się już kilka przepisów na smoothie czy koktajle – koniecznie zajrzyjcie do kategorii napoje i smoothie, a tam np. przepis na zielone smoothie. Ostatnio było też mango, a dzisiaj przyszedł czas na smoothie bananowo-orzechowe z dodatkiem kakao. To chyba moje ulubione – połączenie bananów i masła orzechowego to dla mnie ósmy cud świata. Wiem, że wiele osób nie przepada za takim masłem, dlatego możecie skorzystać np. z mleka migdałowego, czy z orzechów laskowych i będzie równie orzechowo 🙂 Takie koktajle uwielbiam z 3 powodów – są proste w wykonaniu, przepyszne, a dodatkowo uwielbiam je fotografować – w sumie pomyślałam teraz, że mogłabym niebawem zrobić takiego e-booka ze smoothie!
SKŁADNIKI (4 SŁOICZKI):
2 zmrożone banany
450 ml jogurtu naturalnego
4 łyżki masła orzechowego
3 łyżeczki gorzkiego kakao
WYKONANIE:
1. Banany pokrój w plastry, przełóż do woreczka lub pudełeczka i pozostaw w zamrażarce co czasu, aż będą zmrożone.
2. Zmiksuj w blenderze zmrożone banany razem z jogurtem naturalny, masłem orzechowym i kakao.
3. Smoothie przelej do słoiczków, ozdób plasterkiem banana i kakao.
No Comments