OBIADY/ PIECZYWO/ ZDROWE PRZEPISY

Warzywna tortilla z sosem pomidorowym

Warzywna tortilla z sosem pomidorowym Jeśli obserwujecie mnie na instagramie to wiecie, że postanowiłam zrobić sobie 30 dni bez mięsa – prawdopodobnie to po nim źle się czuje i zwyczajnie mi nie służy, dlatego taki mały test robimy. Przepisy na dania nie będą pojawiać się codziennie, aczkolwiek w podsumowaniu tygodnia wrzucę zdjęcia i przepisy obiadów robione telefonem, bez różnych stylizacji 😛

Dzisiejszy przepis możecie wykorzystać nie tylko na obiad, ale również na kolacje czy na imprezę jako zdrowe przekąski. Co do warzyw to możliwości jest multum – ja akurat wybrałam jedne z moich ulubionych w połączeniu z sosem pomidorowym.

SKŁADNIKI (8 PORCJI):

8 małych tortilli

16 pomidorków koktajlowych

24 oliwek

1 ugotowany brokuł

sałata lodowa

przecier pomidorowy

1 puszka fasoli

WYKONANIE:

1. Tortillę posmaruj 2-3 łyżeczkami przecieru.

2. Na każdą z nich wyłóż listki sałaty lodowej, fasolę, oliwki, ugotowany brokuł, pokrojone pomidorki koktajlowe i ponownie łyżeczkę przecieru pomidorowego.

3. Całość złóż w tubkę, owiń folią spożywczą i piecz w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni przez 10-12 minut.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply