PRZEKĄSKI/ ŚNIADANIA

Croissant z kremem czekoladowym

Croissant z kremem czekoladowym Super sposób na rogaliki dla niecierpliwych. Jeśli tylko lubicie ciasto francuskie to nie czekajcie ani chwili 😀 croissanty rodem z Francji mogą być już u Was jutro na śniadanie 🙂

SKŁADNIKI(ok. 18-20 małych rogalików):

1 opakowanie ciasta francuskiego

krem czekoladowy

1 jajko

WYKONANIE:

1. Płat ciasta francuskiego podziel wzdłuż na 2 części.

2. Z każdej części wytnij, mniej więcej tej samej szerokości, trójkąty.

3. Na bok trójkąta wyłóż pół łyżeczki kremu czekoladowego i zawijaj od boku do szpica. Boki uformuj w różki i dokładnie zlep, aby podczas pieczenia nie wyciekła czekolada.

4. Gotowe rogaliki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wysmaruj jajkiem i piecz 25 min w temp. 170°C.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply