OBIADY

Makaron z wędzonym łososiem

Makaron z wędzonym łososiem w sosie śmietankowo-koperkowym To danie, które jeszcze rok temu nie mogło mi przejść przez gardło.. a dzisiaj je po prostu KOCHAM! Pyszny makaron z wędzonym łososiem w sosie śmietankowo-koperkowym. Szybki, pyszny obiad dla osób lubiących ryby. Będziecie zachwyceni tym daniem!

SKŁADNIKI (2-3 PORCJE):

100 g wędzonego łososia

270 g serka śmietankowego

50 ml mleka

pęczek koperku

200 g makaronu wstążki

sól/pieprz do smaku

1 cebula

1 ząbek czosnku

3 łyżki oliwy z oliwek

WYKONANIE:

1. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż posiekaną cebulę i czosnek.

2. Dodaj pociętego na mniejsze kawałki wędzonego łososia i podsmaż całość 2-3 minuty.

3. Dodaj mleko, serek śmietankowy i całość dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj, aż serek się rozpuści, dodaj posiekany koperek i gotuj ok. 5 minut.

4. Makaron ugotuj al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodaj na patelnie z sosem i wymieszaj.

You Might Also Like

2 komentarze

  • Reply
    Weronika
    12 czerwca 2019 at 07:04

    Cudowny przepis!
    Chciałabym się dowiedzieć, jaki serek śmietankowy najlpeiej użyć?

    • Reply
      Kuchenny Kodeks
      13 czerwca 2019 at 10:36

      Najlepiej serek kanapkowy śmietankowy z firmy Łaciate lub innej 😉

    Leave a Reply