DESERY/ ZDROWE PRZEPISY

Kokosowa panna cotta

Kokosowa panna cotta Po wczorajszej czekoladowe uczcie dzisiaj mam dla Was przepis na kokosową panna cottę w wersji fit. Jeśli zamiast żelatyny użyjcie agaru to będzie to również wersja 100% wegańska. Kokosowy zapach czuć już z daleka, a żeby nie było zbyt mdłe na wierzch dałam soczystego granatu. 

SKŁADNIKI (3-4 FOREMKI PO 125 ML):

500 ml mleka kokosowego

50 ml syropu z agaru

1 łyżeczka ekstraktu z wanilii

2 łyżeczki żelatyny / agar-agar

WYKONANIE:

1. Mleko połączyć z syropem z agaru i ekstraktem waniliowym. Całość dokładnie zamieszaj i zagotuj.

2. Zdejmij z ognia i do gotującego się mleka dodaj żelatynę i całość dokładnie wymieszaj.

3. Przelej do foremek lub szklanek. Pozostaw do osuszenia, a następnie włóż do lodówki na 3-4 godziny.

4. Wierch obficie posyp granatem.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply