PRZEKĄSKI/ ŚNIADANIA

Domowa nutella

Domowa nutella Z serii „nie wygląda, ale smakuje” 😛 Co się dzisiaj natrudniłam, żeby w jakiś ludzki sposób przestawić tę domową nutelle… w smaku jest wyśmienita i czuć prawdziwe, laskowe orzechy, a dodatkowo w domu pachnie jakby weszło się do słoika nutelli – mmm <3 uwielbiam!

SKŁADNIKI (1 SŁOICZEK):

150 g orzechów laskowych

1 łyżka kakao

60 g syropu klonowego

1/4 wody

WYKONANIE:

1. Orzechy laskowe przełóż na blaszkę do pieczenia i włóż do piekarnika na 10-12 minut w 180

2. Upieczone orzechy odstaw na 20 minut do ostygnięcia, a następnie zmiksuj w blenderze, aż stanął się płynne (8-10 min).

3. Dodaj kakao, syrop klonowy i zmiksuj. Dodaj wodę i ponownie zmiksuj. Jeśli chcesz, aby konsystencja była rzadsza kontrol to wodą.

4.Przechowuj w lodowce do 5 dni.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply