DESERY

Mocno waniliowa panna cotta z owocami

Mocno waniliowa panna cotta z owocami Tak bardzo żałuję, że tym deserem nie da przywołać się wiosny 🙁 pogoda krótko mówiąc BAROWA i choć w domu można poczuć już letnie smaki. Dzisiaj zapraszam na pyszną, mocno waniliową panna cottę z mieszanką owocową 🙂 

SKŁADNIKI (4 PORCJE):

300 ml śmietany kremówki

250 ml mleka

2-3 łyżeczki pasty waniliowej

3 łyżeczki żelatyny + odrobina zimnej wody

70 g cukru

mieszanka owoców do ozdoby

WYKONANIE:

1. Żelatynę połącz z wodą i odstaw na 10-15 minut.

2. Śmietanę kremówkę połącz z mlekiem, cukrem i pastą waniliową. Całość dokładnie mieszaj i gotuj do czasu, aż zacznie się gotować.

3. Dodaj napęczniałą żelatynę i dokładnie mieszaj, do czasu aż całkowicie się rozpuści.

4. Gotową panna cottę przelej do foremek i pozostaw do ostygnięcia. Następnie włóż do lodówki na min. 3 godziny, a najlepiej na całą noc.

5. Ozdób za pomocą ulubionych owoców.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply