CIASTA/ DESERY

Brownie z truskawkami

Brownie z truskawkami Mocno czekoladowe brownie z dodatkiem kawy rozpuszczalnej i truskawek. Na wierzch dodatkowa porcja w postaci mlecznej czekolady. Idealne na ciepło, z porcją lodów! 🙂 I filiżanką kawy 🙂

SKŁADNIKI:

200 g gorzkiej czekolady

200 g masła

3 jajka

120 g cukru

135 g mąki pszennej

2 łyżki kawy rozpuszczalnej

10-15 truskawek

50 g mlecznej czekolady

WYKONANIE:

1. Gorzką czekoladę roztop w kąpieli wodnej z dodatkiem masła i cukru.

2. Następnie dodaj kawę rozpuszczalną i dokładnie zamieszaj, do czasu aż się całkowicie rozpuści. Pozostaw do ostygnięcia.

3. Dodaj jajka jedno po drugim, cały czas mieszając. Następnie wsyp przesianą mąkę i całość wymieszaj za pomocą szpatułki.

4. Gotowa masę brownie przełóż do formy 24×24 wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch poukładaj plasterki truskawek, a całość posyp posiekana mleczną czekoladą.

5. Piecz ok. 35 minut w 160 stopniach C.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply