DESERY/ PRZEKĄSKI

Czekoladowa panna cotta

Czekoladowa panna cotta Mocno czekoladowa panna cotta, z dodatkiem gorzkiego kakao. Jeśli lubicie budyń to ten deser na pewno przypadnie Wam do gustu! 

SKŁADNIKI (4 PORCJE):
300 ml śmietany kremówki

250 ml mleka

3 łyżeczki żelatyny + odrobina zimnej wody

120 g mlecznej czekolady

1,5 łyżki gorzkiego kakao

mieszanka owoców do ozdoby

WYKONANIE:

1. Żelatynę połącz z wodą i odstaw na 10-15 minut.

2. Śmietanę kremówkę połącz z mlekiem. Całość dokładnie mieszaj i gotuj do czasu, aż zacznie się gotować. Dodaj czekoladę i kakao. Mieszaj do czasu, aż wszystkie składniki się połączą.

3. Dodaj napęczniałą żelatynę i dokładnie mieszaj, do czasu aż całkowicie się rozpuści.

4. Gotową panna cottę przelej do foremek i pozostaw do ostygnięcia. Następnie włóż do lodówki na min. 3 godziny, a najlepiej na całą noc.

5. Ozdób za pomocą rozpuszczonej czekolady i ulubionych owoców.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply