CIASTA/ CIASTECZKA/ DESERY

Sernik z mlekiem skondensowanym

Sernik z mlekiem skondensowanym Czy ktoś świętował wczoraj Dzień sernika? Ja się spóźniłam o jeden dzień, ale na pyszny, lekki serniczek nigdy nie jest za późno!  Co prawda bardziej wole te na zimno, ale dzisiaj padło na pieczony. W końcu spróbowałam popularnego ostatnio sernika z mlekiem skondensowanym. Pychotka! Słyszeliście o nim?!

SKŁADNIK:

750 g twarogu na sernik

3 jajka 

370 g mleka skondensowanego

180 ml śmietany kremówki 30%

1,5 opakowania budyniu śmietankowego

herbatniki na spód 

WYKONANIE:

1. Twaróg na sernik połącz z jajkami i mlekiem skondensowanym, a następnie zmiksuj razem do czasu połączenia się składników.

2. Następnie dodaj budyń i śmietanę kremówkę i ponownie zmiksuj tylko do połączenia się składników.

3. Foremkę wyłóż papierem do pieczenia, na to poukładaj herbatniki i wylej masę serową.

4. Całość piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 60-70 minut. Po tym czasie wyłącz piekarnik i pozostaw sernik jeszcze 15-20 min. Następnie lekko uchyl drzwiczki i pozostaw sernik w piekarniku do całkowitego ostygnięcia. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply