CIASTA/ DESERY

Tarta snickers

Tarta snickers Chyba nikomu nie trzeba przestawiać tego popularnego batonika. Postanowiłam użyć go jako inspiracje i tak oto powstała ekspresowa tarta snickers na herbatnikowym spodzie. Przygotowanie jej naprawdę jest ekspresowe i nie powinno Wam zająć więcej niż 20 minut! Wkładamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej całą noc) i w końcu możemy delektować się pysznościami 🙂

SKŁADNIKI:

250 g herbatników

100 g masła

250 g sera na sernik

2-3 łyżki masła orzechowego

250 śmietany kremówki

3-4 łyżki cukru pudru

3 potrójne Snickersy (ok. 450 g)

gorzka czekolada do ozdoby

WYKONANIE:

1. Herbatniki zmiel na konsystencje piasku i połącz z roztopionym masłem. Całość dokładnie wymieszaj i wyłóż spód, a także boki foremki do tarty (średnica 24 cm) – najlepiej z wyjmowanym dnem. Włóż do lodówki na ok. 20 minut.

2. W między czasie połącz ser na sernik z masłem orzechowym. Śmietanę kremówkę ubij z dodatkiem cukru pudru i za pomocą szpatułki lub drewnianej łyżki połącz z serem.

3. Batoniki pokrój w małą kosteczkę, odłóż 2-3 łyżki do dekoracji, a resztę wmieszaj w masę z pkt. 2. Całość przenieś na spód herbatnikowy i posyp odłożonymi Snickersami. Włóż do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.

4. Przed podaniem można polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą lub sosem karmelowym.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply